Fasolowe brownie z chili
Fasolowe brownie z chili
Składniki:
3 puszki fasoli czerwonej4 bardzo dojrzałe banany
4 łyżki kakao/ karobu
1 łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki cukru brązowego
100 g orzechów (nerkowca, brazylijkie, laskowe)
100 g gorzkiej czekolady
1/2 - 1 papryczka chilli
1/2 - 1 papryczka chilli
Wykonanie:
1. Fasolę odcedzam i płuczę pod bieżącą wodą.
2. Banany obieram i kroje w plastry.
3. Fasolę i banany blenduję na gładką masę dodając w trakcie kakao, cynamon i cukier.
4. Część orzechów mielę, papryczkę drobno siekam.
5. Rozdrobnione orzechy i chilli dodaję do masy. Mieszam do połączenia się składników.
6. Masę wykładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję.
7. Piekę 25-30 minut w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku.
Komentarze
Prześlij komentarz