Fasolowe brownie z chili

Fasolowe brownie z chili



Składniki:

3 puszki fasoli czerwonej
4 bardzo dojrzałe banany
4 łyżki  kakao/ karobu
1 łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki cukru brązowego
100 g orzechów (nerkowca, brazylijkie, laskowe)
100 g gorzkiej czekolady
1/2 - 1 papryczka chilli

Wykonanie:

1. Fasolę odcedzam i płuczę pod bieżącą wodą. 
2. Banany obieram i kroje w plastry. 
3. Fasolę i banany blenduję na gładką masę dodając w trakcie kakao, cynamon i cukier. 
4. Część orzechów mielę, papryczkę drobno siekam.  
5. Rozdrobnione orzechy i chilli dodaję do masy. Mieszam do połączenia się składników. 
6. Masę wykładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję.
7. Piekę 25-30 minut w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty